240 uur werkstraf voor Wijk en Aalburger

Foto: Archief
9 juli 2020, 19:49
Verlopen

WERKENDAM - De rechtbank in Breda heeft een 21-jarige automobilist uit Wijk en Aalburg een werkstraf van 240 uur opgelegd in verband met het veroorzaken van een dodelijk ongeval op de Lijnoorden in de Biesbosch bij Werkendam.

De rechtbank heeft de automobilist ook een geheel voorwaardelijke rij-ontzegging van een jaar opgelegd. Zijn rijbewijs werd overigens na het ongeval ingetrokken door het CBR, omdat de man beginnend bestuurder was. Hij heeft nu al twee jaar niet kunnen rijden en moet opnieuw examen doen. Bij het ongeval op 2 mei 2018 kwam een 78-jarige vrouw uit Werkendam om het leven. De rechtbank oordeelt dat de jongen aanmerkelijk onvoorzichtig en onoplettend heeft gereden. De bestuurder reed harder dan de 60 km/per uur die ter plaatse is toegestaan. Bovendien bleek uit de virtuele reconstructie dat hij te veel naar links reed.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl