Bestemmingsplanwijziging Nieuwstraat 25 Rijswijk

Foto: Pexels.com
12 juli 2020, 21:35
Verlopen

RIJSWIJK - Donderdagavond 9 juli heeft een meerderheid van de gemeenteraad van Altena ingestemd met de bestemmingsplanwijziging voor de nieuwbouwplannen op het perceel aan de Nieuwstraat 25 te Rijswijk.

Ontwikkelaar BMN De Klerk wil op de voormalige locatie van autogarage Bron zeven nieuwe woningen bouwen en de bestaande bedrijfswoning de bestemming wonen geven. De nieuwbouwplannen zijn al in 2009 opgestart en lijken nu eindelijk gerealiseerd te kunnen gaan worden.

Wethouder Peter van der Ven gaf naar aanleiding van een betoog van een inspreker de toezegging dat zogenaamde verkamering van de nieuwe woningen niet is toegestaan en daarmee verhuur aan arbeidsmigranten niet mogelijk zou zijn. De buurt heeft al enige jaren overlast van de huisvesting van arbeidsmigranten. De raadsleden maken zich nog wel zorgen om de parkeerdruk in de straat. Van der Ven zegde toe om hier verder naar te gaan kijken.

Wanneer de bouw van de woningen gaat starten, is nog niet bekend.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl