Kadijk Beach University houdt op te bestaan

Foto: Redactie
14 juli 2020, 18:19
Verlopen

WERKENDAM - De Copakadijk was jarenlang een plek waar beachsporters op hoog niveau werden begeleid en een kweekvijver voor nieuw talent. De strijd is gestreden om dit niveau vast te blijven houden.

Vlak na de overwinning op eigen bodem door onder andere Raïsa Schoon en Katja Stam in de topdivisie werd bekend dat de Kadijk Beach University ophoud te bestaan. Deborah Schoon-Kadijk, een van de drijvende krachten achter de club, blijft betrokken maar op een andere wijze. De afgelopen jaren stopte de voormalige Olympische Spelen deelneemster alle tijd en energie in de ontwikkeling van beachvolleybaltalenten. Ze reageert: “Het is niet meer op te brengen.”

Na het vertrek van Emi en Maxime van Driel vorig jaar van de Copakadijk heeft inmiddels ook Raïsa Schoon het nest verlaten. Ondanks alle energie en tijd die is gestoken in de ontwikkeling van deze talenten kon er geen bedankje vanaf vanuit de bond en dat valt zwaar. Voorzitter René van der Giessen laat weten ook weer nieuwe kansen te zien voor de ontwikkeling van de sporten in het zand en de vereniging: “Jarenlang hebben we gestreden voor samenwerking met de Sportbond maar tot op heden heeft nog nooit iemand contact opgenomen en dat valt zwaar.”

Raïsa Schoon en haar teammaatje Katja Stam blijven gesteund worden vanuit de beachsportvereniging Werkendam. De Kadijk Beach University heeft al meerdere talenten mogen laten doorstoten naar de wereldtop.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl