Diverse workshops tijdens Zomertour

Foto: Bibliotheek CultuurPuntAltena
16 juli 2020, 15:30
Verlopen

ALTENA - De Bibliotheek CultuurpuntAltena organiseert uiteenlopende workshops voor kinderen tijdens de unieke Zomertour.

Op 22 juli worden er dansworkshops georganiseerd voor de (aller)kleinsten in samenwerking met het Jacoba Cultuurhuis in Woudrichem en Hank. Een muziekdocent laat je dansen, zingen, soms een beetje toneelspelen en ook muziek maken met instrumentjes. Een workshop vol enthousiasme waar je samen met (klein)kind kunt genieten van de liedjes en spelenderwijs met muziek bezig kan zijn.

Op 28 juli staat de workshop podcast maken met de RadioRakkers op het programma op de vestiging in Nieuwendijk. Tijdens de workshop ontdek je wat je allemaal met je stem kan en hoe je podcast maakt. Altijd al willen praten als een DJ op de radio en alleen met geluid en je stem verhalen willen maken? Je favoriete gedicht voordragen, radioreclame maken of lekker moppen vertellen?

Kom op 4 augustus naar de vestiging in Woudrichem voor een workshop Streetbeats-percussie. In deze workshop ga je aan de gang met afvaltonnen van allerlei grootte en vorm. Bij binnenkomst of aanvang is de verbazing vaak groot. “Gaan we op prullenbakken meppen?!” Inderdaad!

11 augustus zijn de kleinste kinderen welkom in Wijk en Aalburg voor de interactieve theatervoorstelling ‘Een huis voor Harry’. Harry is altijd binnen. Tot Vera hem vraagt om tikkertje te spelen. Hij rent achter haar aan en raakt hopeloos verdwaald. Hoe komt hij nu weer thuis? Samen met Harry de poes en zijn vriendjes, de liedjes, een spannend verhaal en hulp van de kinderen belooft het een gezellige voorstelling te worden.

In de middag komen de winnaars van LEGO masters naar Woudrichem voor een meet and greet en het verzorgen van LEGO workshops. Word jij zelf ook een LEGO Master? In deze workshop ga je aan de slag met LEGO robots om je modellen te laten bewegen. Je bouwt zelf, met een voorbeeld, een slimme raceauto of een Marsrover. Na afloop van de workshop komen LEGO Masters Jan & Lola om jouw vragen te beantwoorden en met je op de foto te gaan.

Als jij van tekenen én schilderen houdt is deze workshop vast iets voor jou! Op 19 augustus kan je al je creativiteit kwijt. Met fineliners teken je heldere zwarte lijnen en met verf maak je er juist een kleurrijk geheel van. Het effect van deze combinatie van materialen is verrassend en natuurlijk leuk om uit te proberen.

Op donderdag 20 augustus wordt de zomertour afgesloten met de workshop ‘dansen uit een prentenboek’. Op een dag vindt Max heel trots, een toversteentje op de rots.Wat een mooie glinstersteen, de andere muizen willen er ook zo een! Maar Baltazar, de oudste muis, vindt het helemaal niet pluis. De steen is van het eiland, vlug! Geef maar gauw iets moois terug. Max maakt een zonnesteen en brengt hem naar de rots alleen. En het eiland geeft met veel plezier, een toversteen aan ieder dier! Kom jij mee dansen?

Alle informatie over de zomertour is te vinden op de website www.bibliotheekaltena.nl. Aanmelden voor de workshops is noodzakelijk.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl