Beatrix ziekenhuis introduceert digitale gezondheidsscreening

Foto: Redactie
17 juli 2020, 10:38
Verlopen

GORINCHEM - Voortaan wordt aan alle patiënten en bezoekers van het Beatrixziekenhuis en de Lingepolikliniek gevraagd voorafgaand aan hun bezoek een online vragenlijst over gezondheidsklachten in te vullen.

Met deze digitale screening kunnen de juiste voorzorgsmaatregelen worden genomen wanneer een bezoeker of patiënt gezondheidsklachten heeft die kunnen duiden op besmetting met het coronavirus. Iedereen die als patiënt of bezoeker naar het Beatrixziekenhuis gaat, wordt gevraagd online een korte vragenlijst in te vullen via www.rivas.nl/coronavragenlijst.

Er wordt onder meer gevraagd naar verkoudheidsklachten. Als alle vragen zijn beantwoord, verschijnt een advies. Een afbeelding op de telefoon, print of printscreen van dit advies moet bij de ingang van het ziekenhuis of op de woonlocatie worden getoond aan medewerkers. De online vragenlijst wordt anoniem ingevuld: Rivas vraagt niet naar persoonsgegevens en registreert niets.

Voor patiënten die een afspraak hebben in het ziekenhuis, is het belangrijk dat die afspraak doorgaat. Heeft u een afspraak en heeft u gezondheidsklachten zoals verkoudheid, dan wordt bij de ingang een mondkapje uitgereikt en kunt u daarna plaatsnemen in een aparte wachtkamer. Uw afspraak kan dus gewoon doorgaan, ook als u bijvoorbeeld verkoudheidsklachten heeft. Komt u op bezoek bij een patiënt of begeleidt u een patiënt, dan moet u de vragenlijst ook invullen. Heeft u gezondheidsklachten zoals verkoudheid of koorts, dan vragen zij u niet naar het ziekenhuis te komen. Soms is er maatwerk mogelijk, bijvoorbeeld als u de enige bent die een patiënt kan begeleiden.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl