DigiHulp voor inwoners van Altena

Foto: Archief
21 juli 2020, 16:44
Verlopen

ALTENA - SeniorWeb Land van Heusden en Altena en de Bibliotheek CultuurPuntAltena bieden hulp op afstand bij digitale vragen. In januari startten deze partijen met de Digi-Inloop. Een inloopmoment waarop mensen op De Werf terecht kunnen met al hun digitale vragen.

Deze Digi-Inloop kan door de maatregelen rond het coronavirus niet doorgaan. Als alternatief op de Digi-Inloop ontwikkelden SeniorWeb Land van Heusden en Altena en de Bibliotheek CultuurPuntAltena de DigiHulp. Elke woensdagochtend kunnen inwoners van Altena terecht met vragen op digitaal gebied. Heb je een vraag dan kun je tussen 10.00 en 12.00 uur bellen met de Bibliotheek. Een medewerker inventariseert de vraag en bespreekt de mogelijkheden van hulp op afstand via TeamViewer. Als de beller daarmee akkoord gaat, wordt hij in contact gebracht met SeniorWeb en wordt hulp op afstand opgestart. Buiten de normale telefoonkosten zijn er geen extra kosten verbonden aan de DigiHulp.

Of het nu gaat om het installeren van een programma, uitleg over beeldbellen of het activeren een digitaal boek op je e-reader. Vrijwilligers van SeniorWeb en medewerkers van de Bibliotheek CultuurPuntAltena staan voor je klaar. Gebruik maken van de DigiHulp? Bel 085 040 11 63 of kijk op bibliotheekaltena.nl/digihulp.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl