Aanbesteding voor elektrische veren Riveer

Foto: Archief
25 juli 2020, 18:37
Verlopen

REGIO - De gemeente Gorinchem is deze week gestart met de aanbesteding voor de bouw en levering van twee elektrische veren. Deze veren moeten vanaf februari 2022 gaan varen en vervangen dan de twee bestaande autoveren van Riveer.

De vorige aanbesteding, die in 2018 in de markt werd gezet, faalde. Geen enkele scheepsbouwer schreef in op de aanbesteding. Zij dachten op voorhand dat Damen Shipyards die opdracht wel gegund zou worden, maar ook dat bedrijf schreef niet in. Het door de gemeente gereserveerde bedrag van 4,2 miljoen euro was volgens Damen niet toereikend om twee elektrische veren te kunnen bouwen. Hoeveel de gemeente Gorinchem nu heeft gereserveerd, is niet bekend.

Als de huidige aanbesteding goed verloopt, zal in november de opdracht gegund kunnen gaan worden en kan gestart worden met de bouw van de veren.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl