Nieuwe coronatest-locatie in Raamsdonkveer

Foto: Archief
25 juli 2020, 18:35
Verlopen

REGIO - De GGD West-Brabant is druk bezig om de capaciteit voor de corona-testen uit te breiden. Voor Altena betekent dit dat vanaf eind september ook een testlocatie beschikbaar komt in Raamsdonkveer.

Aan de Steurweg in Raamsdonkveer wordt dan een corona-teststraat ingericht. Per 1 september komen er al teststraten in Roosendaal en Etten-Leur. De locatie in het NAC-stadion Breda vervalt per 1 september omdat het voetbalseizoen dan weer van start gaat. Met de nieuwe testlocaties hoopt de GGD veel meer tests te kunnen uitvoeren. Volgens een woordvoerder test de GGD West-Brabant nu zo’n zevenhonderd mensen per dag. De komende maanden moet dat aantal worden opgevoerd, zodat op 1 december 2.300 tests per dag kunnen worden afgenomen.

Volgens de GGD is de afgelopen week het aantal mensen dat een test wil laten afnemen is toegenomen. In Altena zijn de afgelopen 3 weken 3 personen positief getest op het covid-19 virus. Mocht je je willen laten testen, dan kun je bellen naar 0800-1202.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl