Restauratie Brug Jannezand start oktober

Foto: Archief
31 juli 2020, 18:09
Verlopen

HANK - De gemeente Altena verwacht dat de restauratie van de Brug Jannezand bij Hank in oktober weer een vervolg kan krijgen.

Eind maart 2021 zou de restauratie afgerond moeten zijn. Eerder dit jaar verwachtte de gemeente nog dat restauratie in mei van dit jaar zou starten. De gemeente Altena wijt de vertraging onder meer aan de gemeentelijke fusie, de coronacrisis en een onderzoek naar chroom-6 in de verflaag van de brug. De kosten voor de restauratie blijken nu ook nog fors hoger uit te pakken.

In oktober 2018 startte de toenmalige gemeente Werkendam met de restauratie van de brug. De werkzaamheden werden stilgelegd na onvrede over de werkzaamheden en de wijze van restauratie vanuit inwoners uit Hank.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl