Bouw Energiefabriek Sleeuwijk nagenoeg gereed

Foto: Waterschap Rivierenland
1 augustus 2020, 18:54
Verlopen

SLEEUWIJK - De bouw van de Energiefabriek bij de afvalwaterzuivering in Sleeuwijk is bijna afgerond.

De Energiefabriek van Waterschap Rivierenland haalt gas uit het slib van afvalwaterzuiveringen. Om het ingedikt slib op te slaan voor vervoer zijn afgelopen week twee grote silo’s geplaatst. Het plaatsen van de silo’s vormt het sluitstuk in de bouwwerkzaamheden van Energiefabriek West. Uit dat slib wint het waterschap gas. Het gas is geschikt voor het aardgasnetwerk in Nederland. Uiteindelijk blijft minder dan de helft van het oorspronkelijke slib over. Dit materiaal belandt in de twee silo’s, van waaruit vrachtwagens het afvoeren naar de slibverwerking in Dordrecht.

De silo’s zorgen er voor dat het slib geurloos kan worden verpompt naar de vrachtwagens. Het transport vindt plaats met geurdichte opleggers. Volgens planning wordt de Energiefabriek vanaf deze maand getest en opgestart en vanaf maart 2021 is de Energiefabriek volledig in gebruik.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl