Jongeren hiken en praten over klimaat en mentale gezondheid

Foto: Heel Holland Hiked
3 augustus 2020, 20:47
Verlopen

GIESSEN/ALTENA - Deels een tocht door Altena lopen om kennis te maken met jongeren van buiten hun bubbel, dat is het doel van de actie Heel Holland Hiked. De wandeltocht, die in totaal drie weken duurt, komt op 15 augustus door Giessen bij de Wilhelminasluis.

Jongeren uit Altena en omgeving kunnen zich aanmelden om een stuk mee te lopen en in gesprek te gaan met de hikers. Een van de organisatoren van de tocht is Eva Bartholomeus. “Ons doel is om zoveel mogelijk jongeren te spreken door het hele land. We willen praten over hoe we omgaan met de natuur en mentale gezondheid. Daarbij willen we niet alleen jongeren spreken uit de randstad, maar ook juist jongeren uit kleinere dorpjes, zoals Giessen.”

De input die de hikers krijgen vanuit de jongeren wordt mee genomen in de politiek via de Nederlandse VN jongerenvertegenwoordigers Duurzame Ontwikkeling. Deze vertegenwoordigers laten hun stem horen tijdens VN klimaatconferenties. Voor jongeren die het wel zien zitten het gesprek aan te gaan is het mogelijk om een deel van de route mee te lopen. “We lopen 15 augustus van Nederhemert-Noord naar Giessen, mensen kunnen zich aanmelden om alleen dat stuk van de route mee te lopen. Door het coronavirus hebben we een maximum van tien jongeren per dag.” Aanmelden kan op de website www.heelhollandhiked.com.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl