Hittegolf: stranden vol en straten leeg

Foto: Redactie
8 augustus 2020, 17:56
Verlopen

ALTENA - Het is de heetste 8 augustus ooit gemeten met temperaturen boven de 35 graden. Hou houden de mensen in Altena het hoofd koel?

Er is sprake van aanhoudende hitte in het hele land. Met name in het zuiden en zuidoosten kan het extreem warm worden met maximumtemperaturen van 35°C of iets daarboven. Veel mensen zochten daarom de verkoeling op van het water, onder een parasol op het strand en op de rivier. Het zeer warme weer houdt waarschijnlijk tot en met donderdag aan.

De hitte zorgt niet alleen voor een mooie zomervakantie in eigen land maar ook voor problemen. Naast de inmiddels gerepareerde Merwedebrug was er ook geen beweging te krijgen in het brugdek van de Andelse sluis. Ook campingeigenaar Martin van Herwijnen ziet een terugloop in het aantal gasten door de extreme hitte. Ook bleven veel mensen binnen en was het stil op de straten en dorpspleinen. Het is vooral ook genieten van het mooie weer ondanks de hoge temperaturen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl