EK kwalificatie jeugdatleten in Andel

Foto: ZVDO
10 augustus 2020, 16:59
Verlopen

ALTENA - Vier junior atleten van triathlonvereniging De Langstraat uit Waalwijk deden in AquaAltena een poging om zich te plaatsen voor het EK clubteams mixed relay in Portugal onder toeziend oog van NTB jurylid George Kingma. ZVDO'74 faciliteerde deze kwalificatie samen met AquaAltena.

De triatleten zetten op eigen bodem, op het looponderdeel onder niet al te gunstige en tropische omstandigheden, een tijd neer van 22 minuten en 52 seconden. Binnen 90 minuten moest het team bestaande uit Soo Yin van Noorloos, Sem Lazeroms, Roos Englebert en Tim Manders het water van zwembad AquaAltena bereiken. Zwemvereniging Den Otter was zo vriendelijk om het zwembad voor de triatleten al wedstrijd klaar te maken.

Er kon op tijd gestart worden voor een gezamenlijke zwemafstand van 1200 meter. Na 14 minuten en 35 seconden werd de tijd stil gezet, hiermee kon het team tevreden zijn. Met de behaalde tijden wist dit team zich op de tot nu toe eerste plaats te nestelen. Met nog enkele dagen te gaan hebben nog twee sterke teams, Almere en Aalsmeer de mogelijkheid zich te kwalificeren.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl