240 uur taakstraf voor buschauffeur

Foto: Archief
13 augustus 2020, 19:23
Verlopen

WERKENDAM - Een 63-jarige buschauffeur is veroordeeld voor een dodelijk ongeluk bij Werkendam. Bij het ongeluk op 24 februari vorig jaar kwam een 73-jarige vrouw om het leven.

Het ongeluk gebeurde bij de bushalte op de Tol. De chauffeur had gekeken of er een fietser aan kwam, maar deed dat volgens de rechtbank op het verkeerde moment en niet goed genoeg. Had hij beter gekeken en gebruik gemaakt van de spiegel met zicht op het fietspad, dan had hij het ongeluk kunnen voorkomen aldus de rechtbank in Breda.

De rechtbank legde hem een taakstraf van 240 uur op en een voorwaardelijk rijverbod van een jaar. Er was een onvoorwaardelijk rijverbod geëist, maar dat vond de rechtbank niet nodig. De man is al heel lang buschauffeur, rijdt eigenlijk altijd netjes en het ongeluk is al anderhalf jaar geleden gebeurd, aldus de rechtbank. De buschauffeur mag dus zijn rijbewijs, en daarmee zijn werk, houden.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl