Programma ‘Aardgasvrij maken bestaande woningen’ peperduur

Foto: Archief
21 augustus 2020, 16:22
Verlopen

ALTENA - De fractie PvdT (Pauline van den Tol) heeft de gemeenteraad, via een brief, opgeroepen met elkaar in overleg te gaan over een tijdelijke stop op de ambitie van de gemeente Altena om bestaande woningen en gebouwen aardgasvrij te maken.

Deze ambitie zag er volgens Van den Tol, voor het moment dat de gemeente Altena werd geconfronteerd met een tekort van 4,5 miljoen op het Sociaal Domein, al voor de coronacrisis ’te ambitieus’ en te duur uit. Door de daarop volgende coronacrisis is het noodzakelijk om dat ambitieniveau wat te temperen en aan te passen aan de realiteit. De Rijksoverheid kampt met de gevolgen van corona om nog diep in de buidel te kunnen tasten om gemeenten te compenseren. Bovendien zijn de ervaringen in gemeenten waar al is overgegaan op het aardgasvrij maken van woningen niet denderend.

Een peperduur plan om na de vakantie bestaande woningen en gebouwen in Altena aardgasvrij te gaan maken moet onder de huidige omstandigheden heroverwogen worden en voorlopig in de ijskast, volgens Pauline van den Tol. Het Gemeentefonds zal niet overlopen gezien de financiën van Rijksoverheid en zullen de tekorten verhaald worden op de gemeenschap. Van den Tol: “In onze huidige economische situatie is aardgasvrij maken van bestaande woningen onverantwoord, onbegonnen en onbezonnen.”

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl