Onderzoek bluswatervoorziening Genderen afgerond

Foto: Archief: Redactie
26 augustus 2020, 18:27
Verlopen

GENDEREN - Na de verwoestende brand in Genderen in mei kwam al snel de vraag of er wel voldoende bluswater ter beschikking was. Twee brandkranen konden niet snel genoeg worden aangesloten blijkt nu ook uit onderzoek.

Het blijkt nu dat er weliswaar vertraging in de opbouw van de waterwinning heeft gezeten door slecht onderhouden brandkranen. Er is geen moment sprake geweest van het niet beschikbaar zijn van (blus)water. De brand was bij aankomst van de brandweer al in een dusver ontwikkeld stadium dat een gebruikelijke duur van het opbouwen van de waterwinning waarschijnlijk niet had voorkomen dat de brand naar binnen zou zijn doorgeslagen.

Naar aanleiding van de gebeurtenis in Genderen is contact gezocht met Brabant Water over de controles en onderhoud van de brandkranen in Altena. Hieruit is gebleken dat, in tegenstelling tot de informatie die het college vorig jaar had, Brabant Water in de gemeente Altena geen controles uitvoert. Ook de brandweer zelf voert geen controles meer uit in de veronderstelling dat Brabant Water dit verzorgt.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl