Beginnende bromfietser rijbewijs kwijt

Foto: Pexels.com
30 augustus 2020, 17:02
Verlopen

WERKENDAM - In de nacht van zaterdag op zondag heeft een bromfietsbestuurder in Werkendam zijn rijbewijs in moeten leveren, omdat hij de weg op was gegaan met teveel drank op.

Zijn bromfiets bleek ook mankementen te vertonen. Agenten zagen de bromfiets rijden zonder verlichting. Ze zijn daarom achter de bromfiets aangereden en hebben de bestuurder een stopteken gegeven, waar hij geen gehoor aan gaf. De wijkagenten geven aan dat de bestuurder uiteindelijk ten val is gekomen door zijn eigen toedoen.

Uit een blaastest bleek de bestuurder meer te hebben gedronken dan is toegestaan en dat de bromfiets niet in orde was. De beginnend bestuurder heeft zijn rijbewijs ingeleverd en er is een zogenaamde WOK-melding gemaakt. Dit betekent dat de bromfiets voorlopig de weg niet op mag omdat deze niet aan de wettelijke eisen voldoet.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl