Leer de Monumenten van Altena kennen tijdens Monumentendag

Foto: Redactie
31 augustus 2020, 18:15
Verlopen

ALTENA - Het thema van Open Monumentendag 2020 is ‘Leermonument’. Erfgoed Altena zet zich dit jaar in om de inwoners van Altena alle monumenten in de gemeente te leren kennen. Open Monumentendag wordt gehouden op 12 en 13 september.

Vanwege de coronacrisis is Monumentendag dit jaar anders dan anders, omdat het ontvangen van grote groepen mensen in monumenten met anderhalve meter afstand moeilijk is. De gemeente Altena telt 225 rijksmonumenten en 133 gemeentelijke monumenten. De molens in de streek herinneren ons aan de laaggelegen polders die drooggemalen moesten worden op windkracht.

Om meer monumenten te leren kennen in de gemeente Altena heeft Erfgoed Altena samen met VVV Biesboschlinie drie fietsroutes uitgezet in de streek, zoals een rondje Boerenland langs mooie, oude boerderijen. Ze zijn verkrijgbaar bij de monumenten die tijdens het Monumentenweekend zijn geopend, bij de Wereldwinkel in vesting Woudrichem en bij de VVV folderposten in de streek. De routes kunnen het hele jaar door gefietst worden.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl