DigiTaalhuis Altena in actie tegen laaggeletterdheid

Foto: Bibliotheek CultuurPuntAltena
8 september 2020, 14:45
Verlopen

ALTENA - In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak hebben zij ook moeite in het omgaan met bijvoorbeeld een computer of mobiele telefoon. In Altena gaat het om ongeveer 5.000 personen van 16 tot 65 jaar.

Moeite hebben met lezen en schrijven heeft grote gevolgen. Het maakt mensen kwetsbaar, minder zelfredzaam, minder sociaal actief en minder gezond. DigiTaalhuis Altena is dé plek om beter te leren lezen, schrijven, spreken, rekenen en omgaan met de computer, internet en mobiele telefoon. DigiTaalhuis Altena is een initiatief van de Bibliotheek CultuurPuntAltena waarin ze samenwerkt met gemeente Altena, da Vinci College, Farent, Vluchtelingenwerk, Seniorweb Land van Heusden en Altena, Stichting Trema en Stichting Lezen en Schrijven.

Het hele jaar door organiseert DigiTaalhuis Altena Taalcafés, spreekuren, activiteiten, trainingen en workshops. Zo kunnen mensen die behoefte hebben aan hulp en ondersteuning aankloppen bij de Bibliotheek. Bij elke vraag wordt naar de best passende oplossing gezocht. De Bibliotheek CultuurPuntAltena werkt met haar partners doorlopend aan uitbreiding van DigiTaalhuis Altena. Zo staan er ook Taalcafés in Wijk en Aalburg en Werkendam op de planning. Dit najaar opent de Bibliotheek het Informatiepunt Digitale Overheid en worden mensen geholpen bij het kenbaar maken van hun keuze voor donorregistratie. Daarnaast ontwikkelt ze ook programma’s voor mensen die hun kennis wat op willen frissen. Korte trainingen of workshops op het gebied van grammatica, spelling en digitale geletterdheid.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl