Drie jaar cel voor 30-jarige Woudrichemmer

Foto: Archief
9 september 2020, 06:35
Verlopen

WOUDRICHEM - Een 30-jarige man uit Woudrichem heeft maandag drie jaar cel gekregen, omdat hij met een semi-automatisch vuurwapen op de kajuit van een boot schoot in Werkendam.

Omdat er op dat moment vier mensen in die kajuit zaten, spreekt de rechtbank van een poging doodslag op vier mensen. Vlak erna schoot hij op zijn eigen schip ook nog op iemand; ook een poging doodslag. De schietpartijen gebeurden op 8 oktober 2017. De man was op dat moment stomdronken, vertelden de mensen op de boot.

Wat de aanleiding was voor de schietpartijen is onduidelijk gebleven. De verdachte heeft zelf niets willen vertellen over de schoten. Tegen de man was zes jaar geëist. De rechtbank kwam tot de helft, omdat ze uitgaat van twee schietincicenten en niet van vijf afzonderlijke pogingen tot doodslag.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl