Eerste hopoogst voor dit jaar is een feit

Foto: Redactie
11 september 2020, 19:58
Verlopen

ALTENA - Helaas geen groot 'Hop van Altena feest' dit jaar maar wel is gestart met de pluk van de hop die al in vele kernen van Altena te vinden is. De medewerkers van Hoeve Kraaiveld waren er vroeg bij om de smaak van vroeger terug te brengen.

Het is de ambitie van ‘Hop van Altena’ deze eeuwenoude traditie weer te doen herleven en de hopkuilen in het landschap te herintroduceren. Dat lijkt al aardig gelukt, steeds meer smaken worden toegevoegd en zijn overal in de regio verkrijgbaar.

Vrijdag hielpen de medewerkers van Hoeve Kraaiveld, mensen met een zorgbehoefte, mee aan de oogst van de hopbellen. Vol enthousiasme werd geoogst, geknipt en geplukt om binnenkort de lokale hop in de brouwketel te laten verdwijnen voor heerlijke lokale biertjes.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl