Uniek kijkje op Fort Steurgat tijdens Monumentendag

Foto: Redactie
12 september 2020, 17:40
Verlopen

WERKENDAM - Voor het eerst kon men een kijkje nemen op en rondom Fort Steurgat, een van de best bewaarde geheimen van Altena.

Het Fort is in particuliere handen en derhalve nooit geopend voor bezoekers, zoals bijvoorbeeld Fort Giessen en Fort Altena. Fort Steurgat is namelijk volledig verbouwd tot woningen en derhalve niet meer als monument te bezichtigen.

Toch is bij de totale renovatie rekening gehouden met de historische details en komen ‘oud en nieuw’ samen op deze verscholen locatie. Speciaal voor deze editie van Monumentendag besloten de bewoners het Fort, vooralsnog eenmalig, open te stellen voor het publiek. Vele honderden bezoekers grepen hun kans om deze parel, grenzend aan de Biesbosch, te bezoeken.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl