Duizend bezoekers op Open Monumentendag

Foto: Hannie Visser-Kieboom
14 september 2020, 13:23
Verlopen

ALTENA - Verdeeld over twee dagen hebben zo’n duizend mensen een bezoek gebracht aan één van de monumenten die zaterdag en zondag geopend waren tijdens het Monumentenweekend.

Fort Steurgat, het meest zuidelijke fort van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, kreeg zaterdag zo’n 250 bezoekers. Het fort dat is omgebouwd tot luxe wooneiland opende eenmalig de poort. Bezoekers werden rondgeleid door de bewoners en kregen uitleg over de restauratie en ombouw tot appartementen. Fort Giessen trok zaterdag zo’n 150 bezoekers, die getuige waren van het uitreiken van een Koninklijke onderscheiding aan Kees van Maastrigt.

Op Fort Altena kregen zaterdag 35 bezoekers een korte rondleiding aangeboden. Ook de kerken in de vesting en het torenklimmen trokken zo’n 100 bezoekers, net als de diverse molens in de streek. Zondag was Kasteel Dussen geopend, daar werden zo’n 300 bezoekers ontvangen uit alle windstreken. Omdat elders veel monumenten vanwege corona gesloten bleven, bezochten velen het romantische kasteel. Bezoekers konden tevens kennis maken met het programma voor het nieuwe culturele seizoen in het kasteel.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl