BC Virtus wint seizoensopener van BC Vlissingen

Foto: Archief
15 september 2020, 18:30
Verlopen

WERKENDAM - Bij de opening van het nieuwe basketbalseizoen kreeg Virtus bezoek van de heren uit Vlissingen. Zij promoveerde, na een jaar afwezigheid, weer terug naar de Eerste Divisie.

Virtus speelde vorig jaar nog Promotiedivisie, maar heeft besloten om zich weer in te schrijven in een divisie lager. De nieuwe coach van Virtus heet Aernout Dorpmans, een oude bekende van de Werkendamse vereniging en krijgt daarbij hulp van teammanager Bram van Eersel.

Virtus start met haar basis 5: Peter van der Stelt, Martijn Both, Ton Visser, Patrick Both en Cas Vos. Vlissingen begon goed en nam brutaal een 4-12 voorsprong. Na een time-out van Dorpmans werd de verdedigende druk opgevoerd. Uiteindelijk werd het 1e kwart afgesloten met een kleine voorsprong 20-18. Aan het eind van het tweede kwart werd een run gemaakt en zo kwam de ruststand op 38-30.

Opnieuw kwam Virtus niet goed uit de kleedkamer en naderde de bezoekers tot een verschil van 3 punten. Virtus had moeite met de enorme lengte van de tegenstander, maar legde ze zoveel druk op dat er steals gepakt konden worden. Onder leiding van Martijn Both, die een hoop van deze steals voor zijn rekening nam, loopt Virtus langzaam weg. 53-42 na het 3e kwart.

Door scores van Peter van der Stelt, Patrick en Matijn Both speelde Virtus de wedstrijd uit op z’n Werkendams. Door hard te werken in de verdediging en te spelen met veel snelheid in de aanval. Ook het spel van Cas Vos, de enige échte lange man aan Werkendamse zijde, mag geloofd worden. Hij zorgde er voor dat de lange mannen van Vlissingen moeilijk of niet tot scoren kwamen. Daardoor kon de ploeg van Dorpmans de eerste overwinning binnenslepen: 67-59.

Aankomende zaterdag speelt Virtus een uitwedstrijd in Rosmalen tegen Black Eagles om 19.15 uur.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl