Stichting Taxus Taxi zamelt in totaal 3727 chemotherapieën in

Foto: Nicole Windt
17 september 2020, 21:01
Verlopen

REGIO - Stichting Taxus Taxi heeft in samenwerking met vele taxusdonateurs, gemeenten en partners een totale hoeveelheid van 410.000 kilo taxussnoeisel ingezameld in ‘strijd tegen kanker’.

De hele zomer is stichting Taxus Taxi actief geweest in Noord-Brabant, Gelderland en Noord-Limburg om taxussnoeisel in te zamelen. Met deze inzameling is een grote hoeveelheid basisgrondstof voor kanker remmende medicijnen gerealiseerd. Het was nog even heel spannend of de doelstelling van 425.000 kilo taxussnoeisel dit jaar behaald zou worden. De droogte, tijdens de start van het seizoen, heeft ervoor gezorgd dat de groei van de taxushaag achterbleef.

Hoewel een groot deel van alle donateurs ook dit jaar weer heeft deelgenomen was de opbrengt per adres minder. Desalniettemin is de stichting ontzettend trots op het resultaat. Elk jaar wordt weer heel nauwkeurig bepaald in welk gebied de stichting de ophaalservice kan aanbieden, om zo dicht mogelijk bij de gestelde doelstelling te komen. Vanwege de weersomstandigheden blijft het lastig om exact te bepalen hoe groot dat precies moet zijn.

Stichting Taxus Taxi zet haar werk voort en rijdt ook volgend jaar weer door de straten om zoveel mogelijk taxussnoeisel in te zamelen. Enkele maanden in het jaar is de basisgrondstof voor kanker remmende medicijnen aanwezig in de taxusnaaldjes. De exacte start,- en einddatum voor 2021 is dan ook nog niet bekend. Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief van de stichting www.taxustaxi.nl/contact.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl