Eigenaren zelf verantwoordelijk voor onderhoud bomen

Foto: Pexels.com
19 september 2020, 17:51
Verlopen

ALTENA - Het college van de gemeente Altena heeft als antwoord op vragen van Progressief Altena aangegeven dat boomeigenaren in de gemeente Altena over het algemeen zelf verantwoordelijk zijn voor het onderhoud.

Progressief Altena stelde vorige maand schriftelijk vragen naar aanleiding van de kap van een beeldbepalende en waardevolle boom in Het Rietwerf in Hank. Volgens de partij was deze boom door de eigenaar gekapt toen de gemeente had aangegeven dat ze niet wilde bijdragen aan noodzakelijk onderhoud.

Volgens het college heeft de eigenaar van de boom waarschijnlijk enkele maanden geleden een medewerker van de gemeente telefonisch benaderd over het onderhoud aan de plataan, maar is de eigenaar dus zelf verantwoordelijk voor onderhoud. Het onderschrijft wel het belang van monumentaal groen in de gemeente en brengt dat ook voortdurend onder de aandacht, bijvoorbeeld in beleidsstukken, zoals het ontwerp voor de nieuwe omgevingsvisie voor Altena.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl