Woningbouw Langestraat in Wijk en Aalburg?

Foto: Archief
19 september 2020, 17:57
Verlopen

WIJK EN AALBURBG - Gemeente Altena en Bouwlinie onderzoeken of woningbouw aan de Langestraat in Wijk en Aalburg haalbaar is.

Wethouder Hans Tanis en Peter van den Heuvel, directeur-bestuurder van Bouwlinie, hebben daarvoor een zogenoemde haalbaarheidsovereenkomst getekend. Beide partijen zijn in het gebied Polstraat–Maasdijk–Langestraat eigenaar van grond die geschikt is voor woningbouw. Uit onderzoek blijkt dat er grote behoefte is aan nieuwe koop- en huurwoningen voor diverse doelgroepen in Wijk en Aalburg.

De eerste plannen zijn nog niet erg concreet, maar het gaat bij deze omgevingsdialoog vooral om het uitwisselen van gedachten en ideeën, laten Altena en Bouwlinie weten. Begin 2021 moet duidelijk zijn of de voorgenomen plannen voor het bouwen van woningen aan de Langestraat gerealiseerd kunnen worden.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl