Pesters aangepakt op De Schans in Sleeuwijk

Foto: Redactie
22 september 2020, 17:28
Verlopen

SLEEUWIJK - Pesten kan levens kapot maken. Tijdens de week van het pesten is daar dan ook extra aandacht voor op onder andere De Schans in Sleeuwijk.

Hier worden zogenaamde ‘lentoren’, kinderen vanaf de 2e klas, extra opgeleid om pestgedrag en andere problemen bespreekbaar te maken. Wil Verhoeven (zorgcoördinator) stelt heel duidelijk: “Pesten kan levens verwoesten, zelfs tot op latere leeftijd.”

Lentoren Daphne en Annemijn, leerlingen van De Schans, onderschrijven dit. Het belang en effect van het aanspreken van leeftijdsgenoten op pestgedrag is groot. Annemijn: “Over de telefoon krijg je weleens nare opmerkingen, je weet niet hoe het bedoeld is.” Daphne vervolgt: “Leeftijdsgenoten vertrouwen je vaak, praten over pesten is makkelijker dan met een docent of je ouders.” Wanneer pestgedrag bespreekbaar gemaakt kan worden betuigen de pesters vaak ook spijt en beseffen ze wat een impact dit heeft.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl