Weer plannen voor spoorverbinding

Foto: Archief
24 september 2020, 19:32
Verlopen

REGIO - De Oosterhoutse wethouder Marcel Willemsen stuurt aan om de zeer veel besproken spoorlijn tussen Breda en Utrecht te laten bekostigen uit het Nationaal Groeifonds, ook wel Wopke-Wiebes-fonds.

Dit fonds is bedoeld voor projecten en zaken die bijdragen aan de economische groei. In het fonds zit een bedrag van 20 miljard euro voor de komende vijf jaar. Onlangs liet ook D66, zowel de fractie in Breda als op provinciaal niveau, weten dat het Nationaal Groeifonds een mogelijkheid is voor de verbinding tussen Breda en Utrecht. Hoe die verbinding tussen Breda en Utrecht er precies uit komt te zien, daar is Willemsen nog niet aan uit. Het is in elk geval het onderzoeken meer dan waard. Duidelijk is dat de lijn Breda-Utrecht een ontbrekende schakel is in het ov-netwerk.

De lobby voor de verbinding Breda-Utrecht is in de afgelopen tientallen jaren regelmatig teruggekomen, maar steeds zonder succes gebleken. Tussen deze steden zijn er slechts busverbindingen. Willemsen roept op om de lobby met de regio te voeren, waaronder de gemeente Altena, zoals dat ook is gebeurd voor de verbreding van de A27.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl