Waterberging in Vervoorne Polder bij Werkendam

Foto: BIZ Bruine Kilhaven
28 september 2020, 21:48
Verlopen

WERKENDAM - Aan de Dijkgraaf Den Dekkerweg in Werkendam komt een waterberging van drie hectare bloemrijk grasland op het middelste perceel tussen de begraafplaats en de fietsbrug.

Begin oktober start Waterschap Rivierenland met de werkzaamheden. De waterberging is een van de maatregelen na de wateroverlast van enkele jaren geleden. Door de polder af te graven kan het water hiernaartoe. Omdat het maaiveld wordt verlaagd, ontstaat een nat en bloemrijk grasland. Als het gebied bij hevige regen onder water loopt, kan er 19.000 m3 water in. Waterschap en gemeente dragen elk de helft van de kosten voor de wateroverlastmaatregelen.

Uit het gebied wordt eerst 35.000 kuub grond gegraven. Deze grond wordt binnen de gemeente slim gebruikt. Een deel gaat naar de Noordwaard. Het Waterschap gebruikt de grond voor het verbeteren van enkele kades en het aanleggen van opritten. Een ander deel gebruiken we voor de nieuwe wijk in Werkendam Achter de Schans. De aannemer is Van der Plas uit Giessen. Om verkeersoverlast tegen te gaan, vindt transport plaats over een platenbaan die parallel aan de Dijkgraaf Den Dekkerweg komt te liggen tot aan de Borcharenweg. Grondtransport vindt plaats tussen 09.00 en 15.30 uur en niet over de Schans. De waterberging moet deze winter gereed zijn.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl