Altena zet in op zonnevelden

Foto: Archief
30 september 2020, 17:51
Verlopen

ALTENA - De gemeente Altena wil ook inzetten op het realiseren van zonnevelden om te kunnen voldoen aan de opgave om de uitstoot van CO2 te reduceren.

Het college van B en W heeft daarom een aantal uitgangspunten geformuleerd en die gedeeld met de gemeenteraad. Een belangrijk uitgangspunt van het college is dat op voorhand geen locaties worden uitgesloten of aangewezen. Dat is een bewuste keuze volgens wethouder Roland van Vugt. Overigens gaat de voorkeur wel uit naar locaties in of grenzend aan de bebouwde kom of op bedrijventerreinen. Landbouwgronden worden niet uitgesloten, maar het college geeft de voorkeur aan andere gronden boven waardevolle landbouwgrond. 

Het college staat open voor het inzetten van gronden die eigendom van de gemeente zijn. In totaal denkt het college tot en met 2030 aan 36ha zonnevelden, te realiseren in twee termijnen van vijf jaar.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl