Beveiliging Altena niet op orde

Foto: Pexels.com
30 september 2020, 18:02
Verlopen

ALTENA - Het kostte ingehuurde hackers dit voorjaar slechts 24 uur om controle te krijgen over de computersystemen van de gemeente Altena.

Ook fysiek moet Altena de beveiliging aanscherpen. Een ingezette mystery guest kon in het gemeentehuis kantoren met belangrijke documenten binnenlopen en proces-verbalen, rekeningen en brieven fotograferen. Dat en meer omschrijft de Rekenkamercommissie Altena in het rapport ‘Uw wachtwoord is Welkom’.

Hoewel de gemeente bij een deel van het rapport kanttekeningen plaatst, en stelt dat de meeste kwetsbaarheden al lang zijn weggewerkt, komen er toch online en intern meerdere maatregelen. Ook fysiek gaan er dingen veranderen. Zo moeten alle medewerkers in het gemeentehuis een toegangspas krijgen en die zichtbaar bij zich dragen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl