Emotionele onthulling monumenten Merwedegijzelaars

Foto: Redactie
3 oktober 2020, 23:43
Verlopen

WERKENDAM/REGIO - Naar ontwerp van Richard van der Koppel uit Genderen zijn de monumenten ter nagedachtenis aan de Merwedegijzelaars op zaterdag 3 oktober onthuld. De monumenten in drieluik vormen samen een geheel.

Onder aanwezigheid van een kleine groep nabestaanden van de slachtoffers werden de monumenten onthuld in Werkendam, Hardinxveld-Giessendam en Sliedrecht. Het was een moment van herinnering, emoties en stil staan bij het leed wat de gijzelaars is aangedaan.

Het monument bestaat in de genoemde drie gemeenten uit drie sokkels met op één daarvan een open gewerkte manspersoon welke samen uiteindelijk een geheel vormen. De twee lege sokkels staan voor de mannen die niet meer zijn teruggekeerd. De monumenten zijn ook voorzien van een QR-code dat verwijst naar het digitale monument. De onthulling werd in verband met de coronamaatregelen live uitgezonden op Altena TV.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl