Eerste rookvrije sportpark bij VV Sleeuwijk

Foto: Altena Cup
5 oktober 2020, 20:01
Verlopen

SLEEUWIJK - Afgelopen zaterdag heeft VV Sleeuwijk het zilveren certificaat Gezondere Sportkantine ontvangen en is het sportpark volledig rookvrij.

Voorzitter Edwin van de Poel mocht dit certificaat in ontvangst nemen van Irene Walk van Team-Fit, onder toeziend oog van Jakko Bouman en Kees Braat, voorzitter en penningmeester van de AltenaCup. VV Sleeuwijk is daarmee alweer de derde voetbalvereniging in Altena die het zilveren certificaat heeft behaald. Eerder werd het certificaat uitgereikt aan GRC14 en NOAD’32.

Team Fit/Voedingscentrum is de landelijke organisatie die de certificering regelt. Er is een bronzen, zilveren en gouden certificaat te behalen. Doel is de leden van de voetbalverenigingen in aanraking te laten komen met gezondere voeding in de kantine, naast de gebruikelijk verkrijgbare artikelen. Voldoet de kantine aan alle richtlijnen, dan is het brons al binnen. Is er ook fruit en/of groente aanwezig en verleidt de kantine qua uitstraling tot een betere keuze, dan is zelfs het zilver of goud binnen handbereik. Bij drie voetbalverenigingen in Altena is dat dus al het geval.

VV Sleeuwijk is ook de eerste voetbalvereniging in Altena die het gehele complex rookvrij heeft gemaakt. Eerder was dat al het geval in de ochtend bij de jeugdwedstrijden. Vanaf aanvang van dit seizoen geldt het voor het gehele complex.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl