Beatrixziekenhuis schaalt reguliere zorg af

Foto: Archief
8 oktober 2020, 12:29
Verlopen

Regio - Vanaf maandag schaalt het Beatrixziekenhuis in Gorinchem een deel van de planbare, reguliere zorg af.

Het ziekenhuis wil op deze manier capaciteit vrijmaken voor de zorg voor patiënten besmet met het coronavirus. Dit betekent dat sommige geplande afspraken, operaties en ingrepen niet doorgaan. Het ziekenhuis benadrukt dat alleen planbare zorg wordt afgezegd en dit gebeurt alleen wanneer dit geen gezondheidsrisico voor de patiënt met zich meebrengt. Alle patiënten van wie de afspraak wordt afgezegd, worden telefonisch geïnformeerd.

Alle ziekenhuizen in de regio Zuidwest-Nederland hebben opdracht gekregen om het aantal bedden voor patiënten met corona te verhogen. Op deze manier is er meer plek voor patiënten met corona en is het mogelijk patiënten te verplaatsen vanuit andere ziekenhuizen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl