Herfstvakantie op Slot Loevestein

Foto: www.slotloevestein.nl
11 oktober 2020, 11:45
Verlopen

POEDEROIJEN - Loevestein is 662 jaar oud en wie zo oud is, heeft veel verhalen te vertellen. Gewapend met verhalen en fakkels nemen de Loevestein gidsen je deze herfstvakantie mee in het thema ’75 jaar of al 400 jaar vrijheid’.

Er wordt stil gestaan bij 75 jaar vrijheid en het 75-jarige bestaan van de VN. Wat heeft dat nu met Loevestein te maken denk je, waarom al 400 jaar en wat valt er te vieren? Nou, heel veel. Eigenlijk begon het allemaal hier op Slot Loevestein. 400 jaar geleden zat de beroemde gevangene Hugo de Groot hier opgesloten in de Staatsgevangenis. Hij stond voor vrede en vrijheid en zijn erfgoed is de basis van het gedachtengoed van de Verenigde Naties. De boodschap van vrede, vrijheid en recht wil men op Loevestein doorgeven door verhalen te vertellen, waarbij soms wat ingewikkelde onderwerpen op een toegankelijke manier gedeeld worden. Zo geef je een mooie boodschap door en behoud en leer je van de geschiedenis. Kom dus snel luisteren en ontdekken op het slot.

Om in deze tijd bezoekers volgens de richtlijnen te kunnen ontvangen, is het belangrijk om vooraf online via de website www.slotloevestein.nl je kaartje en tijdsblok te reserveren. Je kunt deze vakantie (zonder meerprijs) ook onze nieuwe tentoonstelling Cultuur onder vuur bezoeken. Hierin zie je ook dat het behouden van erfgoed en geschiedenis zeer belangrijk is.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl