Inloophuis gaat lopen

Foto: Archief
11 oktober 2020, 11:18
Verlopen

WOUDRICHEM - Door de maatregelen in verband met het coronavirus kent het Inloophuis, dat begin dit jaar van start ging, nogal wat hindernissen. Vanuit de RIVM-richtlijnen is spontaan bij elkaar komen niet mogelijk, terwijl dit net de bedoeling is van het inloophuis.

Na zes weken moest het Inloophuis alweer gesloten worden. Afgelopen zomer is het Inloophuis beperkt open geweest om vervolgens sinds twee weken toch de deur weer dicht te doen. Het bestuur heeft de koppen bij elkaar gestoken en een alternatief bedacht om toch een mogelijkheid te bieden aan mensen die kanker hebben (gehad) en hun naasten om met elkaar in gesprek te gaan.

“We kunnen niet inlopen maar wel lopen met elkaar. Daarom is besloten om met elkaar te gaan wandelen”, aldus de bestuursleden. Voorlopig zijn er vier wandelingen gepland op de woensdagochtenden. Opgeven is noodzakelijk, dit kan via de website, Facebook of mail. Men wordt dan gekoppeld aan een vrijwilliger die mee gaat voor een wandeling van een uurtje. Er wordt om 10.00 uur gestart met een kopje koffie/thee en vervolgens gaat men samen met de vrijwilliger een uurtje wandelen.

Tijdens een wandeling kunnen de mooiste gesprekken ontstaan. De wandelingen vinden plaats op 21 oktober, 28 oktober, 4 november en 11 november. Er zal afwisselend gestart worden bij het Inloophuis aan het Raadhuisplein in Woudrichem en De Hartenjager in Giessen. 

Naast dit alles is er ook de mogelijkheid om elkaar telefonisch tot steun te zijn. Als u het op prijs stelt om telefonisch contact te hebben met het Inloophuis kunt u zich hiervoor opgeven via de website, Facebook en mail.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl