GGD doet onderzoek naar frisse lucht in klaslokalen

Foto: Archief
17 oktober 2020, 18:06
Verlopen

ALTENA - De GGD is onder andere in de gemeente Altena aan het onderzoeken of alle klaslokalen genoeg frisse lucht hebben. Uit een onderzoek van vóór de coronacrisis blijkt dat het CO2-gehalte in veel scholen al te hoog was.

Die conclusie werd begin maart getrokken na een inventarisatie in zestien schoolgebouwen in Altena. Nu frisse lucht belangrijker is dan ooit, moet er snel iets gebeuren. Inmiddels hebben veel scholen een CO2 meter hangen en openen zij ramen indien nodig. Voor die tijd gaven zeker zeven scholen aan dat leerlingen en personeel regelmatig hoofdpijn hebben.

Onderwijswethouder Shah Sheikkariem volgt dit onderzoek op de voet. Volgens hem moet er uiterlijk eind juni 2021 een voorstel liggen vanuit de politiek om het binnenklimaat op scholen aan te pakken. Dat staat los van de corona-maatregelen, zo laat de wethouder weten. Het probleem is landelijk bekend. Rijksoverheid heeft 360 miljoen euro uitgetrokken voor de verbetering van ventilatiesystemen in scholen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl