Langs de deuren om milieustation Hank open te houden

Foto: Redactie
17 oktober 2020, 14:50
Verlopen

HANK - Bij de inwoners van Hank en Dussen werd in het weekend van 17 oktober een flyer bezorgd om in actie te komen. Ger van Velthoven en een groep vrijwilligers, Belang van de Hang, zijn al tijden bezig met een actie om het milieustation van Hank open te houden.

Het milieustation aan de Stadhoudershoef in Hank is al sinds april gesloten, volgens de gemeente Altena kan er niet gewerkt worden binnen de coronamaatregelen. In eerste instantie zou het milieustation op 1 september weer opengaan. Volgens Van Velthoven wil de gemeente het milieustation definitief sluiten. Met een petitie wil Belang van de Hang aangeven dat er breed draagvlak is om het milieustation in Hank open te houden. Op dit moment zijn alleen de milieustations van Werkendam en Giessen geopend. Volgens Van Velthoven biedt dat te weinig mogelijkheden om afval in te leveren in een grote gemeente als Altena.

De actiegroep heeft tot nu toe al veel reacties. Op een online petitie zijn al ruim 500 handtekeningen ingezameld tegen de sluiting. Op de flyer, die is bezorgd in Hank en Dussen, wordt opgeroepen de petitie te ondertekenen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl