Veel waarschuwingen tijdens rent a cop actie, 12 bekeuringen

Foto: Archief
17 oktober 2020, 06:19
Verlopen

ALTENA - De politie en boa’s hebben tijdens de gezamenlijke actie rent a cop, rent a boa op donderdag 15 oktober 12 bekeuringen uitgedeeld op verschillende locaties in Altena.

In Woudrichem werd een rijbewijs ingevorderd wegens een forse snelheidsovertreding. Ook zijn er veel gesprekken gevoerd en waarschuwingen uitgedeeld aan foutparkeerders en aan fietsers. Een week lang konden inwoners van Altena aangeven waar de politie en boa’s van de gemeente op donderdag 15 oktober aanwezig moesten zijn. Meldingen gingen onder andere over hardrijden, vuurwerk en hondenpoep. Maar een groot deel van de ingediende meldingen ging over parkeergedrag.

Politieagent Nabil Bourgou: “Inwoners ervaren overlast van foutgeparkeerde voertuigen op kruisingen, in bochten of buiten de vakken. Dit is niet alleen vervelend, maar levert ook gevaarlijke situaties op. We hebben tijdens de actie met foutparkeerders gesproken om hen bewust te maken van hun gedrag. Die bewustwording dat ze niet juist geparkeerd staan en wat de gevolgen kunnen zijn, is er vaak niet. Het was goed om op deze manier te waarschuwen en het gesprek aan te gaan. Dit is voor iedereen goed om eens bij stil te staan. Wees je bewust van je gedrag in het verkeer, ook bij het parkeren.”

Bij snelheidscontroles op locaties waar inwoners aangaven overlast te ervaren door hardrijders, werden meerdere bekeuringen uitgedeeld. Dit was in de Rijksstraatweg in Sleeuwijk op het deel waar een 30 km-zone geldt, en aan de Jan Spieringweg in Woudrichem waar 50 km per uur is toegestaan. Aan de Ruigenhoekweg in Woudrichem werd het rijbewijs van een automobiliste ingevorderd wegens een grote overschrijding van de snelheid. Er werd 113 km per uur gereden, waar er 60 km per uur is toegestaan.

Daarnaast is er op diverse locaties in Altena gecontroleerd op fietsers. Boa Marleen Goedhart: “Er fietsen nog regelmatig mensen door het voetgangersgebied in winkelcentrum De Nieuwe Es in Sleeuwijk. Tijdens de controle hebben we fietsers gewaarschuwd en gesproken over de nieuwe regels in het centrum. Sinds enkele maanden is fietsen daar verboden.” Bij een controle op de Maasdijk tussen Woudrichem en Rijswijk zijn vooral scholieren aangesproken die met meer dan twee naast elkaar fietsten. Nabil Bourgou: “Dit is gevaarlijk voor henzelf en voor andere weggebruikers.”

Nabil Bourgou: “Probeer bij overlast eerst met elkaar in gesprek te gaan. Soms heeft iemand niet in de gaten, dat hij of zij met bepaald gedrag overlast veroorzaakt. Bij gevallen waar een gesprek niet mogelijk is en inzet van ons of de boa gewenst is, is het belangrijk om dat te melden. Met elkaar houden we Altena leefbaar en veilig.” Melden bij de politie kan via 0900-8844 of zoek contact met de wijkagenten via www.politie.nl. Melden bij de gemeente kan via het online meldingsformulier, via telefoonnummer 0183 – 51 61 00 of via e-mail info@gemeentealtena.nl.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl