Vlag in top en gemeentehuis blauw uitgelicht

Foto: Redactie
19 oktober 2020, 22:13
Verlopen

ALMKERK/WIJK EN AALBURG - In 1945, na het beëindigen van de Tweede Wereldoorlog, zijn de Verenigde Naties opgericht. Dit jaar staat in het teken van het 75-jarige bestaan en kleuren diverse gebouwen in Nederland blauw om hier bij stil te staan.

Een van de belangrijkste idealen die hebben geleid tot de oprichting van de VN waren de behoefte aan internationale solidariteit en een gezamenlijke inzet voor vrede en veiligheid. Ook in Altena staat men stil bij het onverminderde belang van de idealen en de rol die de VN hierin had en heeft. De gemeente Altena maakt dit zichtbaar door deze week het gemeentehuis in Almkerk en het voormalig gemeentehuis in Wijk en Aalburg blauw uit te lichten als het donker wordt. Ook hangt in Almkerk de blauwe VN vlag in top.

Het jubileum wordt zaterdag 24 oktober gevierd. In aanloop naar de viering hangt van 19 tot en met 24 oktober de VN-vlag in top en brandt de blauwe verlichting. Een van de huidige idealen van de VN waar men in Altena iedere dag concreet aan bij wenst te dragen, is de realisatie van de Global Goals.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl