Burgemeester Lichtenberg: ‘Veel, veel te veel besmettingen’

Foto: Gemeente Altena
20 oktober 2020, 19:22
Verlopen

ALTENA - In een open brief aan de inwoners van de gemeente Altena noemt burgemeester Lichtenberg de stijging van het aantal corona besmettingen in de afgelopen weken 'veel te veel.'

Het aantal besmettingen in de periode van maart tot en met september in de gemeente Altena bedroeg ongeveer 170 geregistreerde gevallen. In de afgelopen periode is dit doorgeschoten naar ruim 600. In heel Nederland is de stijging een trend, ook in Altena. Lichtenberg: “We blijven elkaar nog te veel ontmoeten en we moeten ons wat mij betreft echt afvragen of we steeds de grenzen van de richtlijnen op willen zoeken. Ook als iets volgens de richtlijnen mag, kun je je zelf de vraag stellen: Maar wil ik dit ook?”

“Is het noodzakelijk dat ik nu dit bezoekje breng of dat ik nu deelneem aan deze activiteit? Kan ik het misschien ook even uitstellen? Vaker stilstaan bij deze vraag kan betekenen dat u ook wel eens ‘nee’ zegt tegen uzelf. We moeten allemaal, de overheid, de bedrijven, de verenigingen, de kerken én ook u terug naar ons gedrag in mei waarin het ons is gelukt de cijfers naar beneden te krijgen. Samen kunnen en moeten we dat klusje nog een keer klaren.”

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl