Denk mee voor herontwikkeling terrein De Morgenster

Foto: Pixabay
20 oktober 2020, 17:00
Verlopen

SLEEUWIJK - Van 21 oktober tot en met 31 oktober kunt u uw mening geven over de herontwikkeling van het terrein van de voormalige locatie van De Morgenster in Sleeuwijk. Dit kan via een digitale omgevingsdialoog.

Enkele jaren geleden is de basisschool verhuisd naar de Brede School aan de Esdoornlaan. De oude gebouwen zijn gesloopt en de gemeente wil het terrein herontwikkelen. Er is grote woningbehoefte in Sleeuwijk. Daarom is er voor dit braakliggende terrein een woonfunctie beoogd. Een concreet bouwplan is er nog niet. Voordat er een concreet plan ontwikkeld kan worden, gaat men graag eerst met inwoners van Sleeuwijk in gesprek over wat u belangrijk vindt. Denk hierbij aan het groen in het plangebied, het parkeren en de hoogte van de bebouwing. Uit eerdere bijeenkomsten kwam naar voren dat er veel interesse is voor appartementen op deze locatie. Ook hoort men graag aan welk type appartementen behoefte is.

Aanwonenden en andere direct betrokkenen zijn eerder dit jaar uitgenodigd op bijeenkomsten om hier hun ideeën te delen en hun mening te geven. Normaal gesproken organiseert de gemeente een inloopavond om de ideeën en meningen op te halen van alle geïnteresseerden. Door het coronavirus doet men dit nu digitaal. U kunt uw mening geven via www.gemeentealtena.nl/locatiemorgenster. Dit kan tot en met 31 oktober 2020.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl