Adri Burghout niet blij met overdracht van wrakstukken

Foto: Archief
24 oktober 2020, 19:19
Verlopen

ALTENA - Adri Burghout van de stichting Oorlogsmonument Verzetsplein in Veen is teleurgesteld over het besluit van het gemeentebestuur van Altena om een deel van de wrakstukken van de Lancaster LM508 bommenwerper, die in 2014 in Werkendam zijn geborgen, over te dragen aan het museum Bevrijdende Vleugels.

Burghout en zijn stichting hadden die graag in hun oorlogsmuseum in Veen gehad. De wrakstukken en vliegtuigonderdelen zijn destijds aan belangstellenden in bruikleen gegeven. Het museum heeft de gemeente nu gevraagd hiervan eigenaar te mogen worden. Die heeft daar positief op geantwoord door ze onder voorwaarden over te dragen.

Volgens Burghout is het hier in de streek gebeurd en daarom horen de wrakstukken hier ook thuis. Een verdeling van de wrakstukken zou een oplossing zijn volgens hem. Wat Burghout het meest dwars zit, is dat de gemeente het museum in Veen niet erkent. Inmiddels wordt de stichting gesteund door de politiek.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl