Raad van State in beraad over gaswinlocatie Waalwijk-Noord

Foto: Archief
24 oktober 2020, 19:17
Verlopen

REGIO - Er bestaat geen enkel risico op gevaarlijke bodembewegingen en aardbevingen op en rond de gaswinlocatie Waalwijk-Noord, zo beweerde de advocaat van gaswinbedrijf Vermilion bij de Raad van State.

Ook de raadsvrouw van minister Wiebes van Economische Zaken benadrukte dat er met het nieuwe winningsplan voor Waalwijk-Noord, waar ook het zuiden van de gemeente Altena onder valt, slechts sprake is van verwaarloosbare risico’s voor omwonenden en gebouwen. Tegenstanders, waaronder de gemeente Altena, waterschap Rivierenland en De Efteling eisten minstens een uitgebreid milieueffectonderzoek naar het nieuwe winningsplan.

Juist omdat een deel van het gasveld onder de rivier ligt, vrezen gemeente en waterschap extra risico’s voor de dijken en het riviergebied. De raadslieden van het ministerie en Vermilion wezen de tegenstanders erop dat er uitgebreid gemonitord wordt en dat er na 27 jaar gaswinnen uit de bestaande putten in Waalwijk-Noord nog nooit één incident is geweest. De Raad van State gaat alle bezwaren goed bestuderen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl