Altena gaat voor busopstelstrook bij Curio Prinsentuin Andel

Foto: Archief
4 november 2020, 19:26
Verlopen

ANDEL - Het college van de gemeente Altena legt een busopstelstrook aan langs de Hoofdgraaf bij Curio Prinsentuin in Andel. Dit biedt een goede oplossing voor de reeds jarenlang durende problematiek van verkeersonveiligheid door het halteren van de bussen op de Hoofdgraaf.

Het halteren van bussen in de Hoofdgraaf is al vele jaren onderwerp van gesprek. Op schooldagen komen ongeveer 300 van de 600 studenten van Curio Prinstentuin met de bus. Dit leidt in de middagen gedurende circa 20 minuten tot bijna 100 meter aan stilstaande bussen op de rijbaan. Daardoor ontstaat een ‘wegversmalling’ die passeren voor auto’s en fietsers lastig en gevaarlijk maakt.

In overleg met Curio Prinsentuin, Arriva, Waterschap Rivierenland en de dorpsraad in Andel zijn verschillende oplossingsvarianten besproken. Na afweging van de voor- en nadelen is hieruit de voorkeur gekomen om een busopstelstrook aan te leggen. Deze wordt tussen het bestaande trottoir en de weg aangelegd. Een deel van de Hoofdgraaf buiten de bebouwde kom, wordt daartoe in zuidelijke richting verschoven.

Door de bussen een eigen opstelstrook te geven, neemt de verkeersveiligheid toe en neemt de overlast af. De bussen staan namelijk niet meer op de weg. Wethouder Hans Tanis: “Ik ben blij dat we met de verschillende partijen tot dit voorstel zijn gekomen. De gekozen oplossing biedt ook ruimte voor het parkeren van auto’s tijdens drukke bijeenkomsten bij Curio Prinsentuin en bij Partycentrum en catering ’t Buitenhoff. Kortom een goede en toekomstvaste oplossing die binnen afzienbare tijd is te realiseren.”

Het college stelt de gemeenteraad voor een deel van het eerder gereserveerde geld beschikbaar te stellen om de opstelplaatsen mogelijk te maken. Op dinsdag 15 december neemt de gemeenteraad hier een besluit over, zo is de planning.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl