Vrijliggend fietspad beste optie voor vergroten verkeersveiligheid

Foto: Archief
4 november 2020, 19:32
Verlopen

ALTENA - Om de verkeersveiligheid van fietsers zoveel mogelijk te vergroten, stelt het college voor om een vrijliggend fietspad aan de noordzijde van de Middenweg in Andel en Veensesteeg in Veen aan te leggen.

Dat voorstel volgt na onderzoek naar de verbetering van de verkeersveiligheid voor met name fietsers, waar de gemeenteraad om heeft gevraagd. Vooruitlopend op de aanleg van het fietspad worden tijdelijke maatregelen ter verbetering van de verkeersveiligheid voor met name langzaam verkeer aangelegd. Een fietspad aan deze kant heeft, ten opzichte van de zuidzijde, onder andere het voordeel dat fietsers bij zwembad AquaAltena niet hoeven over te steken. Daarnaast sluit het goed aan op het huidige vrijliggende fietspad in Veen.

Wethouder Hans Tanis: “Hoewel het veel geld kost, vergroten we met een vrijliggend fietspad aan de noordzijde de verkeersveiligheid op deze weg het meest. Voor zowel fietsers als voetgangers, is dit een vooruitgang. Naast de aanleg van een vrijliggend fietspad waarover fietsverkeer in twee richtingen rijdt, leggen we ook snelheidsremmende voorzieningen aan.”

Uit onderzoek blijkt dat het realiseren van het plan ongeveer 3 miljoen euro kost. Rond april 2021 ontvangt de raad de gevraagde verdere uitwerking inclusief een voorstel om het benodigde krediet beschikbaar te stellen. Op zijn vroegst kan in het najaar van 2022 worden gestart met de aanleg. Dat is een gevolg van de (procedure)tijd die gepaard gaat met verwerving van gronden en het wijzigen van het bestemmingsplan.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl