Altena wil gaan onderscheiden met Parel en Schaal van Altena

Foto: Archief
7 november 2020, 19:51
Verlopen

ALTENA - De gemeente Altena gaat inwoners en verenigingen, die zich op een bijzondere manier inzetten voor de gemeenschap, vanaf volgend jaar onderscheiden met de Parel van Altena en de Schaal van Altena.

De Parel van Altena is een ereteken voor personen die zich langdurig inzetten voor de gemeenschap van Altena. In principe draagt een inwoner de kandidaat voor aan het college, maar het college kan zelf ook het initiatief nemen. De Schaal van Altena is een jaarlijkse prijs voor verenigingen, stichtingen of organisaties die zich onderscheiden door hun inzet voor de gemeenschap en kent een wedstrijdelement. Het college besluit ieder jaar aan welke van de genomineerde organisaties de schaal wordt uitgereikt.

De parel en de schaal vervangen vanaf 2021 de blijken van waardering van de voormalige gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl