Motie van CDA Altena voor huisartsenpost binnen Altena

Foto: Archief
11 november 2020, 19:30
Verlopen

ALTENA - Gemeente Altena gaat de mogelijkheden onderzoeken van een huisartsenpost binnen de gemeente.

Een motie van het CDA ondersteunt door Progressief Altena en de SGP, kreeg dinsdag aan het eind van de raadsvergadering steun van alle fracties. De dichtstbijzijnde huisartsenposten zijn nu in Gorinchem, Zaltbommel en Den Bosch. Dat is relatief ver rijden. Bovendien zijn er ook bruggen die wel eens open staan.

Bedenkingen waren er ook. Over de financiële haalbaarheid en vaak moet in gemeenten in een vergelijkbare situatie ook ver gereden worden om bij een huisartsenpost te komen. Die feiten moeten dan maar onderzocht worden, oordeelde de raad. Wethouder Sheikkariem zegde toe dat te zullen doen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl