Altena terughoudend met aanleggen nieuwe parkeerplaatsen

Foto: Archief
14 november 2020, 15:57
Verlopen

ALTENA - De gemeente Altena is terughoudend met het aanleggen van nieuwe parkeerplaatsen in de kernen. Dat komt naar voren in het nieuwe parkeerbeleid wat nog voor de jaarwisseling definitief gemaakt moet worden.

Parkeerproblematiek is al langer een agendapunt in diverse dorpskernen. Het college voelt er weinig voor om groen op te offeren voor extra parkeerplaatsen. Bij sterke voorkeur komt er juist meer groen om het dorpse karakter van de kernen te behouden. Het uitgangspunt is dat de gemeente parkeren faciliteert, maar zeker niet meer parkeerplaatsen aanlegt dan noodzakelijk is.

Betaald parkeren is voorlopig niet aan de orde en de gemeente is van mening dat parkeren bij kantoren en bedrijven op eigen terrein plaats moet vinden.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl